עוגת יום הולדת בטעם של פעם / נעמה פלד
מצרכים (לתבנית בקוטר 26):
- 2.5 כוסות קמח
- 1.5 כוסות סוכר
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כוס אבקת שוקולית
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות רוויון
- 1 כף תמצית וניל
- קרם שוקולד:
- 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 45 גרם חמאה
לקישוט:
- ½ כוס סוכריות קטנות
- 1 כוס סיכריות מיני מיני עדשים
- נייר אפייה עגול הנמל
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם שמן, הרוויון ותמצית וניל.
- קערה אחרת מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
- מאחדים את התערובות ומערבלים לתערובת חלקה.
- מצפים תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע אך לא יבשה ושקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בבן מארי את השוקולד עם החמאה וטורפים לקרם חלק ואחיד. מצננים מעט, שופכים על העוגה ומורחים בעזרת מרית.
- מקשטים בסוכריות.