קציצות חומוס ברוטב חומוס חמצמץ / נעמה פלד

לקציצות החומוס:

4 כוסות גרגרי חומוס מושרים ללילה בהרבה מים 

1 כפית סודה לשתיה

1 כוס קמח חומוס

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית שטוחה ראס אל חנות

½ כפית מלח

½ כפית פלפל

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

½ כפית צ’ילי גרוס

כוס שמן לטיגון

נייר אפייה עגול הנמל

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום

½ כפית כורכום

½ כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל חנות

2 כוסות חומוס מבושל 

3 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות

2 כוסות יין לבן

½ כוס מיץ לימון

1 זר פטרוזיליה קצוץ

מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.
  2. בסיר גדול עם הרבה מים וכפית סודה לשתיה (לזירוז תהליך הבישול) מבשלים את החומוס בערך שעה או עד שגרגרי החומוס רכים לחלוטין. תוך כדי מכפים כל הזמן את הקצף הלבן מלמעלה ודואגים שהמים יהיו תמיד כ-4 ס”מ מעל קו גרגרי החומוס. אם המים מתאדים הוסיפו מים מהברז והביאו לרתיחה.
  3. הכנת תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל. לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים וגם 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת קמח החומוס וטוחנים בפולסים. מכניסים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם תערובת הקציצות לא יציבה אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס.
  4. הכנת הרוטב: בסיר גדול ושטוח עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומערבבים מעט עד שעולה ריח של שום. מוסיפים לסיר את שורשי פטרוזיליה ומזהיבים אותם. 
  5. מוסיפים את הראס אל חנות ואת הכורכום ופותחים אותם בטיגון. מוסיפים 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה. 
  6. בינתיים מכינים את קציצות החומוס. צרים קציצות שטוחות, וכדי להפוך את הטיגון לפשוט וקל, מניחים נייר אפייה על המחבת, מוזגים לתוכו את שמן הטיגון, ומטגנים את הקציצות 2-3 דק מכל צד. מניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.
  7. מסדרים את קציצות החומוס בסיר ברוטב הרותח, מוסיפים פטרוזיליה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דקות. 
  8. מגישים עם אורז לבן.
דילוג לתוכן