קראנצ'י וטעים: צ'יפס שעועית ירוקה בטמפורה / ניצן סוסיד

צ’יפס שעועית ירוקה

אל תפספסו את הפריכות המושלמת! צ’יפס שעועית ירוקה בציפוי טמפורה אווירי שהופך אותם לחטיף קראנצ’י ומדהים. קלים להכנה אבל מלאי טעם – הילדים לא ירגישו שמדובר בירקות. זהו מתכון משפחתי מצוין לצ’יפס שעועית ירוקה שהבלילה הקלילה שלו מתאימה גם לירקות אחרים שתרצו לטגן. אחרי שתטעמו את הצ’יפס הטעימים האלה, תחפשו עוד ירקות לצפות בטמפורה הזו לארוחה הבאה. קראנצ’י בהחלט שווה את הזמן!

שעועית

400 גרם שעועית ירוקה טרייה

או שקית שעועית ירוקה קפואה, מופשרת

טמפורה

* 1 כוס קמח לבן מנופה

* 1/2 כוס קורנפלור

* 1 כפית אבקת סודה לשתייה

* מלח דק לפי הטעם

* פלפל שחור טחון לפי הטעם

* 1 ביצה M

* 1 כוס מים קרים

טיגון

* 1 ליטר שמן קנולה

* נייר אפייה עגול

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה עם מטרפה את כל מרכיבי הטמפורה ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  2. שוטפים ומייבשים היטב את השעועית הירוקה.
  3. מניחים על המחבת את נייר האפייה העגול של הנמל ומוזגים את השמן לטיגון (בסיום הטיגון אפשר פשוט לזרוק את נייר האפייה לפח, בלי לקרצף את הסיר).
  4. טובלים את השעועית בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק במשך 5 דקות, עד שהצ’יפסים מזהיבים וקריספיים.
  5. ניתן לשלב עם ירקות נוספים מטוגנים או טריים ולהגיש יחד.
דילוג לתוכן