רולדת דבש הפוכה טעימה ומפנקת
לפניכם מתכון ייחודי במיוחד של הכנת עוגת רולדת דבש הפוכה מעולה שתפיל את האורחים מהכיסא! בדיוק עבור חג ראש השנה
בסיס (2 רולדות)
- 5 ביצים L
- 120 גרם סוכר לבן
- כוס + 2 כפות
- 100 גרם או 5 כפות דבש
- 140 גרם או 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קפה נמס
- מומס ב-3 כפות מים
- 1 קורט מלח דק
- נייר אפייה
שכבת ממרח אגוזים
8 כפות ממרח אגוזי לוז או כל ממרח אחר שאוהבים
קרם
- 750 מ”ל שמנת צמחית להקצפה
- או שמנת מתוקה לגרסה חלבית
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 כפיות מחית וניל
- 5 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
- 1 חופן אגוזי לוז
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מכינים את העוגה: בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ודבש עד לקבלת קצף תפוח, אוורירי ובהיר.
- מוסיפים קפה נמס, קמח ואבקת אפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד. מחלקים את הבלילה ל-2.
- מעבירים את הבלילות לתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה בשכבה דקה ואחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש 10 דקות.
- מצננים מעט, הופכים ומקלפים את נייר האפייה.
- חותכים כל רולדה ל3 פסים שווים ומורחים על הרולדות ממרח אגוזים בשכבה דקה.
- מכינים את הקרם: מקציפים יחד את כל המצרכים לקבלת קרם יציב.
- מורחים מחצית מהקרם על הרולדות ומשאירים חצי מהקרם לציפוי.
- מגלגלים את הפסים אחד אחרי השני לקבלת רולדה עגולה בצורת עוגה. הופכים את הרולדה ומניחים על מגש עוגה.
- בעזרת פלטה מצפים את הרולדה בקרם שנותר. מקשטים בזילופים, אגוזים ואבקת סוכר.
- מגישים אחרי 3-5 שעות של קירור. הרולדה נשמרת כ5 ימים בכלי אטום במקרר (או עד חודש במקפיא).