מתכון לפאי רועים צמחוני: ארוחה מלאה ומחבקת עם כל רכיבי התזונה
מקורו של פאי הרועה במטבח הבריטי המסורתי, והוא הפך לאהוב במיוחד הודות לשילוב המנצח של שכבת פירה תפוחי אדמה מעל תבשיל עשיר. בגרסה הקלאסית משתמשים בבשר כמרכיב העיקרי, אך בגרסתנו הצמחונית העדשים השחורות מהוות תחליף מצוין – הן עשירות בחלבון וברזל ומעניקות מרקם נהדר למנה. התוצאה היא תבשיל ראגו צמחוני עשיר בטעמים, מכוסה בשכבה מפנקת של פירה – פשוט ומושלם.
מנה זו מתאימה ל-4 סועדים ועלות חומרי הגלם לא עולה על 50 ש”ח.
פירה
- 6תפוחי אדמה בינונייםמבושלים בקליפתם
- 1בטטה בינוניתקלופה ומבושלת
- 2כפות שמן זית
- 1קורט מלח דק
- 1קורט פלפל שחור טחון
- 1/4כפית אגוז מוסקט
תבשיל עדשים
- 2כוסות עדשים שחורות
- 1בצל בינוני
- 6שיני שוםקצוצות
- 3גבעולי סלריקצוצים כולל העלים
- 2גזרים בינונייםחתוכים לקוביות
- 1קופסה עגבניות מרוסקות
- 2כפות רסק עגבניות
- 1/2כוס יין אדום יבש
- 2כוסות מים
- 1/2כפית אורגנו יבש
- 1/2כפית מלח דק
- 1/4כפית פלפל שחור טחון
- 1כף טימין טרי
- 1/2כפית פפריקה מעושנת
- 1/4כפית כמון טחון
- 1כפית סוכר לבן
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים עוד חמש דקות.
- יוצקים את היין ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך שעה.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה יחד עם הבטטה והשמן. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מעבירים את תבשיל העדשים לתבנית חסינה לחום ומעליו עורמים את הפירה ומשטיחים בעזרת לקקן או מזלג כך שהפירה מכסה את התבשיל.
- אופים במשך 30 דקות עד שפני הפאי זהובים.
- מעבירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 5 דקות נוספות להשחמה.