בראוניז עם ריבת חלב ואגוזי פקאן

מרכיבים לתבנית מרובעת 20 ס”מ:

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
  • 3 ביצים M
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו “הנמל”, מנופה
  • 340 גרם (1 צנצנת) ריבת חלב “הנמל”

תוספות:

  • 100 גרם אגוזי פקאן שלמים
  • מלח ים אטלנטי (אופציונלי)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה של הנמל.
  2. ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה. 
  3. מוסיפים לקערה את הסוכר וטורפים היטב – הפעולה הזו גם מקררת את התערובת.
  4. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת מסה אחידה.
  5. מוסיפים את הקמח וקקאו וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה, סמיכה וחלקה. 
  6. יוצקים ½ של תערובת הבראוניז לתוך התבנית, שמים פה ושם כמה כפות ריבת חלב (עד חצי צנצנת), מכסים במסת בראוניז הנותרת ומסיימים עם עוד כמה כפות של ריבת חלב.
  7. מייצרים מראה שיש מרושל בעזרת מזלג או קיסם עץ, מקשטים את פני הבראוניז באגוזי פקאן שלמים ואופים את כ-25-30 דקות, או עד שהבראוניז נאפים ומתחילים להיסדק בחלק העליון. אם הפקאנים מתחילים להשחים מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף של הנמל.
  8. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

דילוג לתוכן