עוגת גבינה אלפחורס

עוגת גבינה אלפחורס

 

תבנית 24 – עוגה בגובה בינוני

מצרכים:

לבסיס

  • שרוול פתי בר (אפשר פתי בר בטעמי קרמל) כ-250 גרם
  • 3 כפות ריבת חלב של הנמל
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר מכל סוג – לא משנה אחוזי השומן)
  • 3 כפות קוקוס של הנמל

לקרם:

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה לקצפה (אחוזי השומן לא ממש משנים – אפשר 38% ויש גם 32%)
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • גביע גבינת מסקרפונה או שמנת של פעם (גם כאן אחוזי השומן לא ממש משנים, המרקם והטעם לא יפגעו)
  • 4 כפות גדושות אבקת פודינג
  • 2-4 כפות אבקת סוכר (בהתאם לרמת המתיקות שאתם מעדיפים)
  • כפית תמציל וניל איכותית

 אם אתם חוששים מהתייציבות העוגה. אפשר להוסיף ג’לטין ולוותר על אבקת הפודינג

איך עושים?

מערבבים בקערה שקית ג’לטין (14 גרם) + 5 כפות מים קרים ומניחים לו להתנפח כמה דקות על השיש.

לאחר מכן, רגע לפני שמוסיפים לתוך הקצפת. ממיסים במיקרוגל את הג’לטין למרקם נוזלי ומוסיפים לקצפת רק בשלב הוספת הגבינות.

לציפוי:

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה + 2 כפות אבקת סוכר
  • ריבת חלב של הנמל
  • קוקוס קלוי במחבת (מטגנים את הקוקוס מעט במחבת חמה עד הזהבה)
  • או 1/3 מכמות פירורי הביסקוויטים (להשאיר בצד)

 אופן ההכנה:

במעבד מזון מפוררים את כל הביסקוויטים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את ריבת החלב, הקוקוס והשמנת. מערבבים עד שנוצר מרקם אחיד ומשטחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ושקף (אם אתם רוצים לקבל עוגה מדויקת)

בשלב הבא, מקציפים את השמנת המתוקה עם הוניל עד לקבלת מרקם מוס. לאחר מכן מוספים את הסוכר, הפודינג והגבינות ומקציפים שוב על מהירות גבוהה עד לקבלת קציפה יציבה

 

יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס ומכניסים לקירור לשעה.

 

הקישוטים:

אפשר לפזר מעל שוב ביסקווטים מפוררים, אבל הכי כיף לקשט

כל היופי בעיצוב כאן שאפשר לזלף עם כל צנטר שיש לכם בבית. פשוט בחרו ב-3 סוגים

מלאו בכל שקית זילוף קרם בצבע אחר ופזרו באופן רנדומלי.

 

ככה מכינים את הקצפת לקישוט;

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

חצי מהקצפת מעבירים לשקית זילוף

לחצי השני מוסיפים 3 כפות של ריבת חלב ומקציפים שוב רבע דקה (זהירות שהקצפת לא תתפרק) עד לקבלת קרם אחיד.

מעברים לשקית זילוף גם ריבת חלב ומקשטים הכי יפה שאתם יכולים. אל תשכחו שבבטן יש חושך 🙂

בתמונה פזרתי מעל קוקס קלוי ודפי זהב אכילים. 

דילוג לתוכן