לחם סודה ותבלינים / נעמה פלד

מוצר: נייר אפיה מלבני , סודה לשתיה, אבקת אפיה, סילאן, תבנית אינגליש קייק 

מרכיבים:

  • 4  כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סילאן
  • 1.5 כוסות רוויון
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • ½ כוס אגוזי פקאן
  • 2 כפות אורגנו קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה לקערה
  2. מוסיפים את הסוכר ואת המלח.
  3. מוסיפים את הרוויון, הסילאן, החמאה המומסת והביצה ומערבלים לבצק דביק ואחיד. מוסיפים את האגוזים ואת האורגנו הקצוץ
  4. מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  5. יוצקים את הבצק לתבנית.
  6. אופים במשך כ-40 דקות עד שככר הלחם שחומה והקרום שלה קשה.
  7. מוציאים את הככר מהתבנית ומצננים על רשת.
דילוג לתוכן