עוגיות אמסטרדם משודרגות / מלי זיידמן

מוצר: סוכריות צבעוניות , נייר אפיה, קקאו, תמצית וניל, סודה לשתיה.

ברמת הכמות לפי מתכון זה יצא לכם בערך כ-30 עוגיות.

מצרכים 

  • 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 
  • 1 כפית תמצית וניל (או מחית וניל)
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 150 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס ועוד שתי כפות שטוחות)
  • 1 כפית שטוחה מלח 
  • 2 ביצים L 
  • 300 גרם קמח (2 כוסות + שתי כפות)
  • 1 כפית שטוחה של סודה לשתייה הנמל
  • 150 גרם שוקולד מריר 60%
  • 60 גרם קקאו הנמל (6 כפות)
  • קופסה מטבעות שוקולד לבן
  • 16 יחידות מרשמלו 

אפייה

  • נייר אפייה הנמל

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הסוכר לבן, סוכר חום כהה, תמצית וניל ומלח וביצים. מעבדים כחמש דקות עד שהתערובת קרמית.
  2. מוסיפים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה, השוקולד המומס והביצים ומערבלים שוב עד שמקבלים תערובת הומוגנית   במרקם מוצק.  
  3. מערבבים לתערובת הומוגנית. את החמאה והשוקולד ומוסיפים
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להצטנן במשך שעה.
  5. מוציאים מהמקרר את תערובת העוגיות ויוצרים 30-32 כדורים. כעת משטחים על כף היד את הכדור ומטמינים בו 2 מטבעות שוקולד וחתיכה של מרשמלו. 
  6. סוגרים את העוגייה בחזרה לכדור ומניחים על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה. משטחים מעט בעזרת היד. 
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-12 דקות. העוגיות יוצאות מאוד רכות מהתנור אבל אל תתטעו להשאיר אותן עוד. הן מתייצבות אחרי חמש דקות מתום האפייה. 

הקפצה: תערובת מוכנה לאחר שעה במקרר. עוגיות מוכנות לאחר אפייה

דילוג לתוכן