עוגיות קונפטי – עוגיות חמאה עם סוכריות צבעוניות / נעמה פלד

המצרכים (30 עוגיות גדולות):

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

½ כוס סוכר דמררה

2 ביצים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

3.5 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

5  כפות סוכריות צבעוניות קטנטנות

נייר אפיה הנמל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במקסר מערבבים כ-5 דקות חמאה, סוכר, מלח, ביצים ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת עוגיות בהירה ותפוחה. 
  3. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה ואת הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את הסוכריות הקטנות ומערבבים מעט.
  4. מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה. 
  5. יוצרים מהבצק כדורים וממקמים אותם במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני. העוגיות נוטות להשתטח באפייה.
  6. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין נשארות בהירות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות הקונפטי להצטנן בתוך תבנית האפייה. מזזים את העוגיות רק כאשר הן קרות ויציבות.
  7. שומרים בכלי סגור.
דילוג לתוכן