קראק פאי / מלי זיידמן

קראק פאי

אתם אבודים! הקראק פאי הגיע אלינו מניו יורק, שם הפכה קונדיטורית אחת למיליונרית מפורסמת עם תור ארוך מלפני ה”מילק בר” שלה בזכותו. לא עוגה פשוטה מאוד להכנה, אבל אם אתם חובבי מתוק, זה הפאי שלכם!

 

מצרכים:

  • קלתית 
  • 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל קוואקר
  • 1/2 כוס (70 קמח) קמח לבן 
  • 1/4 כפית אבקת אפיה הנמל
  • 1/4 כפית סודה לשתייה הנמל
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה L
  • חצי כפית מלח 
  • קלתית אחרי אפייה
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 30 גרם (2 כפות) חמאה קרה

 

מלית:

  • 150 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל
  • כוס סוכר לבן 
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 5 חלמונים 
  • 2/3 כוס (180 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

 

אפייה:

 

אופן הכנה:

1. טוחנים במעבד המזון את שיבולת השועל עד לתערובת פירורית. 

2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים בעוד פולס קצר. 

3. בקערה נפרדת מקציפים על מהירות גבוהה את החמאה והסוכר והמלח במשך חמש דקות. מוסיפים את הביצה, ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. 

5. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 30 דקות,  עד שהעוגה שחומה ויציבה. מצננים שעה. 

6. בנתיים מכינים את המלית: מערבלים במיקסר ידני חשמלי את החלמונים והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה. 

6. ממיסים את החמאה בפולסים קצרים במיקרו, עד שהיא נמסה. 

10. יוצקים את החמאה לתערובת החלמונים בזילוף איטי תוך כדי ערבוב. 

11. מוסיפים לתערובת את הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבלים כארבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה

12. חוזרים אל הקלתית: מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לקערת מעבד המזון בחתיכות. מוסיפים את הסוכר והחמאה ומעבדים עד לתערובת פירורית. שומרים שליש ממנה בצד.

13. מוזגים את המלית על הקלתית, ומעליה מפזרים את פירורי העוגה ששמרנו בצד. 

14. אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה ועשרים. העוגה יוצאת בצבע חום כהה. 

 

דילוג לתוכן