עוגת יום הולדת בטעם של פעם / נעמה פלד

עוגת יום הולדת בטעם של פעם

מצרכים (לתבנית בקוטר 26): 

  • 2.5 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס אבקת שוקולית
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות רוויון
  • 1 כף תמצית וניל
  • קרם שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 45 גרם חמאה

לקישוט:

  1. ½ כוס סוכריות קטנות
  2. 1 כוס סיכריות מיני מיני עדשים
  3. נייר אפייה עגול הנמל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם שמן, הרוויון ותמצית וניל. 
  3. קערה אחרת מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
  4. מאחדים את התערובות ומערבלים לתערובת חלקה. 
  5. מצפים תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה. 
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע אך לא יבשה ושקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  7. מכינים את הציפוי: ממיסים בבן מארי את השוקולד עם החמאה וטורפים לקרם חלק ואחיד. מצננים מעט, שופכים על העוגה ומורחים בעזרת מרית.
  8. מקשטים בסוכריות.
דילוג לתוכן