מתכון לעוגת שמרים, תפוחים ופטיסייר וניל / עדי קלינגהופר
לפניכם מתכון לעוגת שמרים שושנים במילוי תפוחים עם קינמון וקרם פטיסייר וניל מעולה. יצירת המתכון של עדי קלינגהופר עם קינוח מעולה שיגיע לכל שכן
מצרכים
בחרו סוג תבנית: תבנית עגולה 26 ס”מ
קרם פטיסייר
- 500מ”ל חלב 3%
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 6 חלמונים M
- 6 כפות קורנפלור
- 1 כפית מחית וניל או מקל וניל
- 50 גרם חמאה רכה
בצק שמרים
- 500 גרם קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 500מ”ל חלב 3%
- 2 ביצים L
- 100גרם חמאה
- 1 קורט מלח דק
- נייר אפייה עגול
תפוחים
- תפוחי עץ גרני סמית בינוניים
- קלופים
- 5 כפות סוכר חום
בהיר
- 1 כפית קינמון טחון
שטרויזל
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם קמח לבן
- 100 גרם סוכר חום
בהיר
- 1 כפית קינמון טחון
קישוט
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפטיסייר: בקלחת רחבה מניחים חלב וחלמונים טורפים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים קורנפלור ומחית ווניל, טורפים הכל עד שאין גושים.
- מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה עד שמקבלים קרם סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב.
- מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת העוגה.
- מכינים את בצק השמרים: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים ביצים וחלב. לאחר מכן מוסיפים חמאה ומלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח, במשך שעה וחצי.
- מכינים את התפוחים: בפומפייה מגרדים את התפוחים הירוקים, מוסיפים לתפוחים סוכר חום וקינמון ומערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומרדדים למלבן דק.
- מוציאים את קרם הפטיסייר הקר, טורפים מעט ומורחים את הפטיסייר על כל שטח המלבן.
- מעל הפטיסייר מוסיפים את התפוחים באופן חופשי, מפזרים על כל שטח המלבן.
- מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגולה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).
- מחממים תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את השטרוייזל: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת בצק פירורי.
- מברישים את בצק העוגה בביצה טרופה ומפזרים את השטרוייזל, מכניסים לאפייה של 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
- לאחר אפייה מלאה של השושנים מחכים לצינון מלא ומפזרים אבקת סוכר! ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.