תבשיל עדשים ברוטב חריסה אדום וחריף שמכיל 8 גרם חלבון

מאת: חגי לפלר

מצרכים: 

  • כוס עדשים ירוקות (אני השתמשתי בעדשים ירוקות של הנמל שגם השתתפו בהכנת מתכון זה) 
  • 2 כוסות מים
  • לחריסה:
  • חצי בצל 
  • פלפל אדום 
  • 2 פלפלים חריפים קטנים אדומים 
  • 2 שיני שום 
  • כף פפריקה אדומה
  • כפית כורכום 
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • חצי כפית סילאן
  • חצי כפית מלח
  • צרור כוסברה
  • מעט קרם קוקוס 

אופן ההכנה

שוטפים היטב את העדשים ומעבירים לסיר עמוק. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות עד שהעדשים רכות. מכינים את האריסה במעבד מזון מוסיפים את כל מרכיבי האריסה מלבד קרם הקוקוס והכוסברה. הפלפל האדום, פלפל החריף והתבלינים וטוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד. מסננים את העדשים ממי הבישול ומוסיפים לאריסה. מקשטים עם כוסברה קצוצה ממעל מזלפים קרם קוקוס ממעל ומגישים

בתאבון!

דילוג לתוכן