עוגת גבינה לוטוס וריבת חלב \ מלי זיידמן
רוצים עוגת גבינה שתנצח את כל היתר? קבלו! עוגת גבינה נהדרת עם בסיס מעוגיות לוטוס שקלי קלות להכין, מלית קלילה מגבינה חמישה אחוזי שומן וציפוי עשיר של ריבת חלב. אין מי שיעמוד בפניה!
מצרכים
- תבנית עוגה מתפרקת בקוטר 20 ס”מ
- נייר אפייה בעגול הנמל
בסיס
- 200 גרם עוגיות לוטוס
- 100 גרם חמאה
מלית
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 3 ביצים
- חצי כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- מיץ מחצי לימון
- זסט מקליפה של חצי לימון
ציפוי
- 1 צנצנת ריבת חלב הנמל
- חופן קוקוס קלוי
אופן הכנה
- ממיסים במיקרו את החמאה בפולסים קצרים עד שהיא נמסה לגמרי.
- מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את עוגיות הלוטוס ומרסקים אותן עד שיתפוררו לגמרי.
- מאחדים את החמאה המומסת עם העוגיות המרוסקות בקערה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכסים תבנית מתפרקת בנייר אפייה עגול, ומצמידים מעליו את הדפנות. מעבירים את התערובת לתבנית. בתחילה משטחים את הבצק עם הידיים ואז נעזרים בכוס כדי להצמיד אותה אל בסיס התבנית והדפנות (עד שליש מגובה התבנית).
- מכינים את המלית: בעזרת בלנדר ידני מערבבים את הגבינה, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שכל הביצים נטמעות במלית.
- שופכים את המלית על הבצק. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים כשעה ועשרים. מוציאים מהתנור ומקררים כשעה לפני הציפוי בריבת החלב.
- כעת, שהעוגה כבר התקררה לגמרי. מכסים אותה בשכבה נדיבה של ריבת חלב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בקוקוס קלוי ומגישים.