בראוניז עם ריבת חלב ואגוזי פקאן
מרכיבים לתבנית מרובעת 20 ס”מ:
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
- 3 ביצים M
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח
- 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו “הנמל”, מנופה
- 340 גרם (1 צנצנת) ריבת חלב “הנמל”
תוספות:
- 100 גרם אגוזי פקאן שלמים
- מלח ים אטלנטי (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה של הנמל.
- ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה.
- מוסיפים לקערה את הסוכר וטורפים היטב – הפעולה הזו גם מקררת את התערובת.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח וקקאו וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה, סמיכה וחלקה.
- יוצקים ½ של תערובת הבראוניז לתוך התבנית, שמים פה ושם כמה כפות ריבת חלב (עד חצי צנצנת), מכסים במסת בראוניז הנותרת ומסיימים עם עוד כמה כפות של ריבת חלב.
- מייצרים מראה שיש מרושל בעזרת מזלג או קיסם עץ, מקשטים את פני הבראוניז באגוזי פקאן שלמים ואופים את כ-25-30 דקות, או עד שהבראוניז נאפים ומתחילים להיסדק בחלק העליון. אם הפקאנים מתחילים להשחים מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף של הנמל.
- מצננים, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.