עוגיות אמסטרדם משודרגות / מלי זיידמן
מוצר: סוכריות צבעוניות , נייר אפיה, קקאו, תמצית וניל, סודה לשתיה.
ברמת הכמות לפי מתכון זה יצא לכם בערך כ-30 עוגיות.
מצרכים
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1 כפית תמצית וניל (או מחית וניל)
- 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
- 150 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס ועוד שתי כפות שטוחות)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 ביצים L
- 300 גרם קמח (2 כוסות + שתי כפות)
- 1 כפית שטוחה של סודה לשתייה הנמל
- 150 גרם שוקולד מריר 60%
- 60 גרם קקאו הנמל (6 כפות)
- קופסה מטבעות שוקולד לבן
- 16 יחידות מרשמלו
אפייה
- נייר אפייה הנמל
אופן ההכנה:
- מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הסוכר לבן, סוכר חום כהה, תמצית וניל ומלח וביצים. מעבדים כחמש דקות עד שהתערובת קרמית.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה, השוקולד המומס והביצים ומערבלים שוב עד שמקבלים תערובת הומוגנית במרקם מוצק.
- מערבבים לתערובת הומוגנית. את החמאה והשוקולד ומוסיפים
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להצטנן במשך שעה.
- מוציאים מהמקרר את תערובת העוגיות ויוצרים 30-32 כדורים. כעת משטחים על כף היד את הכדור ומטמינים בו 2 מטבעות שוקולד וחתיכה של מרשמלו.
- סוגרים את העוגייה בחזרה לכדור ומניחים על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה. משטחים מעט בעזרת היד.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-12 דקות. העוגיות יוצאות מאוד רכות מהתנור אבל אל תתטעו להשאיר אותן עוד. הן מתייצבות אחרי חמש דקות מתום האפייה.
הקפצה: תערובת מוכנה לאחר שעה במקרר. עוגיות מוכנות לאחר אפייה