עוגת המספרים המרהיבה בהדרכת עדי קלינגהופר

עדי-קלינגהופר

 

בואו ללמוד להכין את הקינוח שכבש את הרשתות החברתיות – עוגת מספרים מעוצבת שתרשים את כל האורחים שלכם. במסגרת חגיגות יום ההולדת הרביעי של סלקום TV, התארחנו אצל כוכבת הקינוחים של האינסטגרם, עדי קלינגהופר, שצברה למעלה מ-250 אלף עוקבים. עדי חושפת את הסוד מאחורי העוגה שהייתה לחיפוש הפופולרי ביותר בגוגל בשנת 2018. ההכנה מפתיעה בפשטותה: בסיס של בצק פריך, מעליו זילוף אומנותי של קרם שמנת, ומגוון קישוטים לבחירתכם.

בצק (מספיק לסיפרה אחת ולשתי שכבות):

  • 200גרם חמאה קרה
  • 300גרם קמח לבן
  • 150גרם אבקת סוכר
  • 1ביצה L
  • 1נייר אפייה

קרם

  • 250 מ”ל או 1מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
  • 1/2כוס חלב 1%
  • 1כפית תמצית וניל
  • 4כפות אבקת סוכר
  • 5כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

קישוט

  • עוגיות אוראו
  • נשיקות קטנות
  • פירות טריים
  • סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו גיטרה או למעבד המזון מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי.


מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ודביק. נזהרים לא לערבל יותר מדי. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.


מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר. מניחים על גבי נייר אפייה ומניחים מעליו דף נוסף של נייר אפייה, כך שנרדד אותו בין שני הדפים. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ״מ. מעבירים לצינון במקפיא עד לשימוש למשך 10 דקות ולא מעבר.


יוצרים ספרות בעזרת שבלונות מספרים מהבצק המרודד. לחלופין, מדפיסים על נייר את הצורה או הספרה הרצויה, וגוזרים בעזרת מספריים סביבה, שתישאר רק הספרה מנייר. מניחים בעדינות מעל הבצק וחותכים מסביב לנייר עם סכין, כך שנקבל בצק בצורת הספרה. מעבירים למקרר עד לאפייה.


אופים את הבצק כ-10 דקות או עד הזהבה קלה. מצננים אותו לגמרי.
חוזרים על פעולות 3-5 עם כדור הבצק השני.


מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת עם החלב, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.


מעבירים את הקצפת לשק זילוף (עדיף רב פעמי מסיליקון כדי לשמור על הסביבה) עם צנתר עגול חלק. מניחים בצק אפוי אחד על תבנית או מגש שאיתו נגיש את העוגה ומזלפים מעליו חצי מכמות הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.

הערות:


מניחים בעדינות מעל הקרם את הבצק השני ומזלפים מעליו את שאר הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
מניחים בעדינות מעל הקרם את כל הקישוטים שאוהבים: מיני נשיקות מרנג בצבעים, סוכריות צבעוניות, עוגיות, פרחים אכילים ועוד.

כל בצק מספיק לספרה אחת ולשתי שכבות. אם אתם רוצים להכין עוגה עם שתי ספרות יש להכפיל את כמות הבצק.
אפשר לקשט את העוגה בכל דבר שרוצים: מקרונים, פרחים אכילים, ממתקים ועוד

דילוג לתוכן