רולדת דבש הפוכה טעימה ומפנקת

עוגת רולדת דבש טעימה

 

לפניכם מתכון ייחודי במיוחד של הכנת עוגת רולדת דבש הפוכה מעולה שתפיל את האורחים מהכיסא! בדיוק עבור חג ראש השנה

בסיס (2 רולדות)

  • 5 ביצים L
  • 120 גרם סוכר לבן
  • כוס + 2 כפות
  • 100 גרם או 5 כפות דבש
  • 140 גרם או 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות קפה נמס
  • מומס ב-3 כפות מים
  • 1 קורט מלח דק
  • נייר אפייה

שכבת ממרח אגוזים

8 כפות ממרח אגוזי לוז או כל ממרח אחר שאוהבים 

קרם

  • 750 מ”ל שמנת צמחית להקצפה
  • או שמנת מתוקה לגרסה חלבית
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות מחית וניל
  • 5 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

קישוט

  • 1 חופן אגוזי לוז
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • מכינים את העוגה: בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ודבש עד לקבלת קצף תפוח, אוורירי ובהיר.
  • ⁠מוסיפים קפה נמס, קמח ואבקת אפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד. מחלקים את הבלילה ל-2.
  • מעבירים את הבלילות לתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה בשכבה דקה ואחידה.
  • אופים בתנור שחומם מראש 10 דקות.
  • מצננים מעט, הופכים ומקלפים את נייר האפייה.
  • חותכים כל רולדה ל3 פסים שווים ומורחים על הרולדות ממרח אגוזים בשכבה דקה.
  • מכינים את הקרם: מקציפים יחד את כל המצרכים לקבלת קרם יציב.
  • מורחים מחצית מהקרם על הרולדות ומשאירים חצי מהקרם לציפוי.
  • ⁠מגלגלים את הפסים אחד אחרי השני לקבלת רולדה עגולה בצורת עוגה. ⁠הופכים את הרולדה ומניחים על מגש עוגה.
  • ⁠בעזרת פלטה מצפים את הרולדה בקרם שנותר. ⁠מקשטים בזילופים, אגוזים ואבקת סוכר.
  • ⁠מגישים אחרי 3-5 שעות של קירור. ⁠הרולדה נשמרת כ5 ימים בכלי אטום במקרר (או עד חודש במקפיא).
דילוג לתוכן