עוגיות קונפטי – עוגיות חמאה עם סוכריות צבעוניות / נעמה פלד
המצרכים (30 עוגיות גדולות):
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר דמררה
2 ביצים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
5 כפות סוכריות צבעוניות קטנטנות
נייר אפיה הנמל
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במקסר מערבבים כ-5 דקות חמאה, סוכר, מלח, ביצים ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת עוגיות בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה ואת הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את הסוכריות הקטנות ומערבבים מעט.
- מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק כדורים וממקמים אותם במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני. העוגיות נוטות להשתטח באפייה.
- אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין נשארות בהירות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות הקונפטי להצטנן בתוך תבנית האפייה. מזזים את העוגיות רק כאשר הן קרות ויציבות.
- שומרים בכלי סגור.