שניצלוני ברוקולי אפויים טבעוניים

שניצלוני ברוקולי אפויים טבעוניים

מצרכים (15 שניצלונים):

  • 800 גרם ברוקולי חתוך לחתיכות של 5 ס”מ ומבושל ומקורר
  • 2 שיני שום
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית פלפל
  • 1 כוס קמח עדשים / קמח חומוס
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית

לציפוי:

 

מה עושים:

לחמם תנור ל-180 מעלות.

קוצצים את הברוקולי, מוסיפים את השום, את הקורנפלור, המלח והפלפל ומערבבים.

מוסיפים בהדרגה את קמח העדשים עד שהתערובת יציבה מספיק כדי להכין ממנה קציצה שטוחה. מכניסים את התערובת להתייצבות לצי שעה במקרר.

מצפים תבנית בנייר אפייה 

בקערה שטוחה מערבבים את פירורי הלחם עם השום הגבישי והמלח.

בידיים משומנות יוצרים כדורים שטוחים ומצפים את השניצלונים בפירורי הלחם מכל הצדדים.

מניחים את השניצלונים בתבנית האפייה ומברישים בעדינות את השניצלונים בשמן זית (אפשר גם עם תרסיס שמן).

אופים 15-20 דקות עד שהשניצלונים מזהיבים.

מגישים עם קטשופ, טחינה או מה שאוהבים.

 

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

דילוג לתוכן